Bevilling & Ansøgning

Ansøgning &

Bevilling

 

Brystkræft

 

Hvad er symptomerne på brystkræft?

Brystkræft er en ondartet knude der opstår i brystet.  Det kan være man selv kan mærke knuden, eller at den bliver opdaget ved en screeningsundersøgelse. At man har en knude i brystet, betyder ikke nødvendigvis at man har brystkræft. Man skal først tage en prøve fra knuden, for at finde ud af om den er ondartet eller godartet. Brystkræft kan også vise sig som en forandring af huden på brystet eller brystvorten, eller der kan løbe væske eller blod fra brystvorten. Disse symptomer betyder ikke nødvendigvis at du har brystkræft, men det er vigtigt at du henvender dig til din læge så symptomerne kan blive vurderet.

 

Behandling af brystkræft

Hvis der er tale om brystkræft, vil hovedbehandlingen være en operation, hvor man fjerner kræftknuden. Man fjerner enten knuden ved en brystbevarende operation eller ved at fjerne hele brystet.

 

Brystproteser                                                                                                                                                    Som brystkræftopereret har du ret til at få brystprotese. En brystprotese hjælper med at genskabe din oprindelige kropsform, så du får en naturlig symmetri i dit udseende efter en brystkræftoperation.

Du kan søge om en ny protese én gang om året, hvis du har brug for det. Du kan også søge om brystvorter, specialproteser eller delproteser.

Ansøgning om brystproteser- Vi hjælper gerne

Du kan søge om brystproteser hos din kommune, hvis du helt eller delvist har fået bortopereret det ene eller begge bryster.

Ifølge lovgivningen må vi ikke udlevere protesen før du har fået bevillingen fra din kommune. Derfor er det vigtigt, at du hurtigt underretter os, når du har fået en bevilling. Nogle kommuner sender kun svar til ansøgeren, så hvis du modtager to kopier af bevillingen, skal kopien hvor der står ”Kopi til leverandør” afleveres til os. Modtager du kun én kopi, har kommunen sendt den anden til os.

Frit Leverandør valg

Når du har brug for en bryst protese, er der frit leverandør valg. Det vil sige at uanset kommunens leverandør aftaler, har du retten til frit at vælge en anden leverandør. Din kommune oplyser dig om at dens samarbejds partnere udleverer det ”bedst billigst egnede hjælpemiddel”, og at du selv skal betale en eventuel pris difference hvis du vælger en anden leverandør.

 

Kvalitet og pris har en sammenhæng

Den ”bedst billigst egnede” protese er måske ikke altid den, du finder bedst. Det er heller ikke altid den der har størst komfort. Derfor har vi altid de sidste nye proteser og proteserne med den største komfort på lager. 

Du kan købe Amoena´s brystprotese ved at ringe på tlf 97520407. Få en snak om hvad du har brug for/eller måske ved du allerede hvilken brystprotese og str. du skal have. Du skal blot sende din brystprotese bevilling til os, så sender vi den ønskede brystprotese til din adresse.


Første Protese

Er det første gang at du skal  have brystprotese eller har du ændret størrelse? Så er det vigtigt at du får personlig ekspedition og grundig tilpasning. Skal du have ny brystprotese, er du velkommen til at besøge vores butik i Skive. Her kan du både se og prøve alle nyhederne. Få kyndig vejledning og tilpasning hos Else & Gitte